2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane
Sosu için :
1 su bardağı zeytinyağ
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 kahve kaşığı kimyon
yapılısı:
Bulguru bir tencereye koyun.
Üzerine 2 bardak kaynar su döküp kapağını kapatın.
Bulgur kabarınca, un, nişasta, yumurta akı, kuru nane, tuz koyup iyice yoğurun.
Küçük toplar yapıp ortalarını parmak batırarak çukurlaştırın.
Kaynar tuzlu suda 7-8 dakika kadar haşlayın.
Sudan alıp servis tabağına koyun.
Sarımsakları ayıklayıp dövün.
Kızgın zeytinyağa ilave edip karıştırın.
Biber salçası, kırmızı biber, kimyon, tuz atıp 4-5 dakika kavurun
Daha sonra köftelerin üzerine dökün ve karıştırın.
İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servise sunun.