6 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
250 gr iç fındık
1 limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı galeta unu
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
yapılısı:
Kek kalıbını yağlayıp, unlayın.
Fırını ısıtın.
Fındığı çok ince olarak ronodda çekin.
Porselen bir kasede yumurtalar, şeker ve limon kabuğunu çırpıp koyulaştırın.
Çekilmiş fındık ve galeta ununuda koyup kaşıkla karıştırın.
Kalıba boşaltıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirin.
Üstü için :
Bir kasede 1 su bardağı pudra şekere yarım çay bardağı sıcak suyu azar azar koyarak karıştırın ve boza kıvamına getirin.
Kakaoyu ilave edip iyice yedirin.
Kalıptan çıkarılan kekin üzerine döküp spatula veya bıçakla yayın.
Donduktan sonra servise sunabilirsiniz.