2 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 taze limon suyu
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1 ½ su bardağı toz şeker
2 su bardağı dolusu muhtelif meyvalar
yapılısı:
Kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirin ve hafifçe yağlayın ve elenmiş unla ince bir tabaka unlayın.
Şekerle yumurtaları iyice çırpın.
Yağı ve taze limon suyunu ilave edip, karıştırın.
Sütü ekleyin ve kabartma tozu ile elenmiş unu ilave edip elle karıştırın.
Hazırladığınız kalıba boşaltıp üzerine hazırlanmış meyveleri yerleştirin.
Orta ısılı fırında 45 dakika kadar pişirin.
Pişince çıkarıp sıcakken üzerine sosu kaşıkla dökün.
Soğuyunca kalıptan çıkartıp servise sunun.
Sosu için :
½ su bardağı toz şeker, ½ su bardağı eritilmiş margarin, 2 taze limon suyu, ½ paket vanilyayı iyice karıştırıp blender ile çırparak salep kıvamında bir sos elde edin.