1 adet piliç
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 çarliston biber
10-12 adet taze fasulye
2 kabak
1 patlıcan
2 domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz, karabiber
Pilicin ince tüylerini ocak alevinde yakın.
İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovun.
½ saat dinlendirin.
Sonra butlar ve kanatlar çıkarıp göğüs kafesini de iki parçaya ayırın.
Bir tencerenin en altına etler dizip tuz, karabiber serpin.
Sebzeleri yıkayın
Soğan, sarımsak, biber, domatesi küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcanları ise kuşbaşı doğrayıp hepsini karıştırarak harmanlayın.
Etlerin üzerine yerleştirip, tuz, karabiberini serpiln.
İki kaşık sıvı yağı da gezdirdikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak kadar su koyun.
Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirin.
Altını kapattıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin ve servise sunun.