6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
½ kahve fincanı taze limon suyu
1 limon kabuğunun rendesi
KREMA İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
½ paket margarin
1 paket vanilya
ÜSTÜ İÇİN:
Çilek, kivi, portakal, mandalina
1 paket şeftali veya muz jölesi
1 avuç fındık içi
1 ölçü likörlü-şekerli su
(2 kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su)
KREMA:
Bir kapta yumurta, şeker, unu karıştırın.
Yavaş yavaş süt koyup pişirin.
Kaynayıp koyulaşınca ateşten alın.
Ilınınca yağ ve vanilyayı katın.
PANDISPANYA
Kalıbı hafifçe yağlayıp, unlayın.
Yumurtalar ile şekeri, bir kapta koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Limon kabuğu rendesi, vanilya ve limon suyunu katıp biraz daha çırpın.
Unu koyup,karıştırın.
Kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkartın v soğuyunca enine 2 veya 3 parçaya kesin.
Parçaları likörlü şekerli su ile nemlendirin.
Aralarına krema sürerek parçaları üst üste kapatın.
En üste de krema sürüp üstüne soyulmuş meyve dilimleri yerleştirin.
Jöleyi paketindeki tariften yarım bardak daha az su ile eritin.
Pandispanyanın piştiği temiz, ıslak kalıba boşaltıp hafif gevşek kalacak şekilde dondurun.
Hazırladığınız meyveli pastanın üzerine tepsiyi kapatıp bastırın.
Meyvelerin jöleye iyice yapışması için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Sonra kalıbı hafif ılık suya birkaç kere batırıp servis tabağına ters çevirin.
Pastanın kenarlarınada krema kaplayıp üstüne kıyılmış fındık yapıştırarak servise sunun.